Въпроси

Уважаеми читателки и читатели,

Можете да отговорите на всички въпроси, да отговорите на колкото си въпроса искате, да отговорите само на един или да не отговорите на нито един въпрос. По-важно е да направите връзка с вашия собствен живот, да разкажете вашата житейска история, да определите вашия житейски модел. Един или няколко въпроса могат да отключат вашите задръжки, да вдигнат бариери, за които сте мислили, че ще останат завинаги спуснати. Може би винаги сте очаквали момента, когато ще можете да разкажете на някого за себе си. Досега не сте попадали на подходящия човек. И това не са майка ви, баща ви, съпруга/съпругата, децата. Никой не ви е задавал подобни въпроси.

А никой не ви ги задава, защото го е страх, че ще му отговорите. Вие понякога сте си ги задавали, отговаряли сте си набързо и тутакси сте ги скривали в “тъмната стаичка” – и въпросите, и отговорите.

Имате уникалния шанс да се опознаете, да извадите на повърхността всичко, което сте крили досега от себе си и от другите. Разберете, не говорите с най-добрия си приятел, вие правите нещо още по-добро – разговаряте със себе си. Ако проговорите и то ако проговорите, без отново да се криете от себе си и от другите, ще дадете възможност на вашето подмолно “Аз” да изплува и да смъкне маската на вашето социално “Аз”. Като два свята – горен и долен, те трябва да станат едно цяло, а не да съществуват поотделно.

След като напишете този текст, ще оставите много хора в началото на пътя, който вие вече сте извървяли.

Между другото, доста обувки е скъсал по пътищата, потъвал в мочурища и блата, тъпкал е като слон цветни градини, тук-там откъсвал цвете, другаде посаждал, катерил се и пропадал и все си мисли, че е в началото на пътя да намери себе си.

Атанас Стойчев

П. П. Иначе освен за отговори, той е готов и за разговори.

Обратно

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: