Тъмната страна на жената

Аз не съм автор на тази книга. Написаха я онези, които я населяват, и моите приятели, които принудих да я прочетат и да приказват за нея.

Ролята на главна виновница се пада на Дарена. Рано или късно, винаги се намира една жена, която ти доказва, че нищо не разбираш от жени. Лошото беше, че в Дарена бяха събрани много жени и всичките с остри зъбки и наточени нокти. Идваха вкупом и се нахвърляха една през друга върху мене.

Хм, подсмихнах се в един момент коварно. Моята приятелка Ерика Джонг ми е казала – искаш ли да унищожиш една любов (разбирай жена), просни я върху белия лист и нямаш проблеми. И тогава се случи най-лошото. Все едно, че умножих Дарена по сто. Жените в Дарена се множаха и дежуряха в моята писателска тъмница непрекъснато.

В един момент реших да изгоня Дарена. Да я натиря в гори тилилейски и да я забравя. И тук се провалих. Ако някой мъж може да натирва жени като Дарена вдън горите тилилейски, нека ми се обади. Ще му бъда благодарен до гроб и ще го предложа за мъж на годината.

Ще я убия, реших накрая. Ще я хвърля в дълбока снежна пропаст, откъдето излизане няма. И досега не знам дали халюцинациите й идват от тоя или от оня свят. Впрочем знам. Тя е жива.

Все пак, благодаря й, макар изобщо да не се вслушваше в моите напътствия като автор. Благодаря и на останалите люде, които населяват книгата.

Благодаря на тези, които ще прочетат тази книга, както и на онези, които никога няма да я прочетат.

Автора

Ако желаете да получите книгата в електронен формат, свържете се с автора на a_stoychev@varna.net

Обратно

Вашият коментар